Ruukki

Vi finns i monter T10


Ruukki levererar hållbara produkter, system och lösningar av hög kvalitet som lever upp till de högsta kraven på lång livslängd under hårda förhållanden. Som en del av SSAB, är vi en pålitlig partner med lång erfarenhet från stål- och byggbranschen. Ruukki har idag ca 1500 anställda och 13 specialiserade tillverkningsanläggningar. Med vår starka närvaro i 10 europeiska länder kan vi levererar våra huvudvarumärken Ruukki och Plannja till kunder lokalt. Vår jämförbara nettoförsäljning 2022 var cirka 646 miljoner euro.

Ruukki levererar sandwichpaneler med fossilfritt stål till Tomaten 1

Tillsammans med Peab, SSAB och Wihlborgs presenterar Ruukki världens första byggnad med fossilfritt stål. Byggnaden Tomaten 1 i Lund, Sverige är en industrianläggning på 6000 kvadratmeter. Det fossilfria SSAB-stålet tillverkat med HYBRIT-teknologin har använts i tillverkningen av sandwichpanelerna. Där ca 40 % av byggnadens paneler består av fossilfritt stål.

I samarbete med Smidmek, del av Peab Byggsystem, har vägg- och takkonstruktionen dimensionerats och projekterats samt producerats av Ruukki. Till väggarna användes sandwichpaneler för att skapa ett energieffektivt byggnadsskal med låg energiförbrukning under hela dess livslängd.
Hitta oss på kartan

Kontakt

Ruukki

Box 7 231 08  Anderslöv Sverige
+46 (0)10 78 78 000 sverige@ruukki.com www.ruukki.se